وصفة سهلة وبسيطة من المطبخ الشرقى التقليدى
المقادير
- 4/عدد طماطم (حلقات)
- 3/عدد بصلة (حلقات)
- 3/عدد ليمونة (حلقات)
- 2/عدد فلفل أخضر حلو (واحد حلقات والاخر مقطع صغير)
- 2/كيلو سمك (بورى)
- 1 ½/كيلو بطاطس
- 1/عدد رأس ثوم (مقشر ومفروم)
- 1/رشة كمون
- 1/رشة ملح (أو حسب الرغبة)
- 1/حزمة عيدان كرفس
- 1 /رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½/كوب عصير ليمون
- ½/كوب زيت عباد شمس
الخطوات
- ينظف السمك جيدا ثم يصفى ويجفف من الداخل والخارج.
- ثم يتبل بالملح والفلفل والكمون وعصير الليمون.
- ثم يدق الثوم والكمون والفلفل الأخضر جيدا حتى ينعموا تماما.
- بخليط الثوم والكمون نتبل البطاطس والسمك.
- نرص البطاطس والكرفس في صينية مدهونة بالزيت ثم نضع فوقها السمك.
- نوزع الزيت فوق السمك والبطاطس ثم نرص حلقات الطماطم والفلفل وحلقات الليمون.
- نضعها في الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة نصف ساعة أو لحين أن تنضج تقدم ساخنة بالهنا والشفا.
تعليقات
إرسال تعليق