القائمة الرئيسية

الصفحات

افضل طريقة لعمل الفخدة الضاني فى الفرن بطعم ولا اروع

طريقة عمل الفخدة الضاني فى الفرن

نقدم لكٍ سيدتى طريقة عمل الفخدة الضاني فى الفرن من المطبخ الشعبي
المدة: حوالي ساعتين
عدد اﻷفراد :3 – 6

المكونات

فخدة ضانى
معلقتين من زيت الزيتون وكوب من دبس الرمان
كوب من البقدونس
فنجان من البقسماط المطحون
لحمة مفرومة
كوب من الفطر المقطع
ثلاث حبات بصل
فصين ثوم
ثمرتبن من الفلفل الرومى
ملح وفلفل وتوابل وبهارات

الطريقة

– قومى بتسخين الفرن على درجة حرارة 180
– اخلطى التوابل فى طبق كبير وقومى بتتبيل الفخدة الضانى بنصف الكمية
– اخلطةى باقى المكونات وقومى بحشو الفخدة من الداخل ولفيها بالخيط جيدا
– ضعى الفخدة على ورق فويل وادعكيها بدبس الرمان و زيت الزيتون
– اغلقى الفويل وضعى الفخدة فى الفرن لمدة ثلاث ساعات
– افنحى الفويل بعد اخراج الفخدة واسقى الفخدة من شوربتها واتركيها مفتوحة حتى ستم شوائها جيدا وتقدم ساخة مع تقطيعها شرائح

تعليقات