القائمة الرئيسية

الصفحات

الذ وصفه لاعداد الارز البسمتى مع الفراخ بطعم شهي ورائع

Image result for ‫الرز البسمتي بالفراخ‬‎

هنقدملك طريقة الارز البسمتى مع الفراخ بالزبادى والزعتر  بطعم جميل  من المطبخ الشعبي

المقادير

نصف كيلو ارز بسمتى اصفر
بصلة مبشورة
ملعقتين زيت
مجموعة بهارات ( قرنفل وورق لورا وبابريكا وكركم وحبهان او هيل )
ماء ساخن اد حجم الارز مرة ونصف

مقادير الدجاج

نصف كيلو فراخ بانيه مخليه وممكن اى قطع فراخ مخليه اللى تحبيه
كوب زبادى
2 ملعقة كبيرة مايونيز
ملعة صغيرة خل
فلفل اسود ورشة ملح حسب الرغبة
ملعقة صغيرة من كلا من  البابريكا والزعتر وزنجبيل وثوم بودر وبصل بودر
ملعقتين زيت

الطريقة

الارز البسمتى
فى اناء او حلة نضع الزيت والبصل ونشوحه ثم نضيف عليهم مجموعة التوابل ونقلب دقيقة ثم ننزل بالارز بعد غسله وتصفيته من الماء ونشوحه مع البصلة والتوابل مع التقليب دقيقتين
ثم ننزل عليه بالماء الساخن والملح ولما يغلى ويترب الماء نهدى النار ونتركه ينضج

الفراخ

قطعت الفراخ بانيه قطع صغيرة وتبلتها بالزبادي ومعلقتين مايونيز وخل وزعتر وفلفل اسود وبابريكا وجنزبيل ورشه ثوم وبصل بودر و تركت الفراخ فى التتبيلة ساعة
فى مقلاة نضع  معلقتين زيت ولما يسخن الزيت نشوح الفراخ بكل الخلطه وضفت ملح وزعتر و مش بتاخد عشر دقايق وممكن نضيف نص كوب ماء ونغطي القلايه خمس دقايق لغايه ما تنشف الفراخ والف هنا




تعليقات