القائمة الرئيسية

الصفحات

اسهل وصفه لعمل اجنحة الدجاج على الطريقة الصينية


 المقادير

    3 x معلقة كبيرة سمسم
    2 x معلقة كبيرة سكر
    2 x عدد بصل أخضر
    1 x كوب ماء
    1 x كوب عصير (اناناس)
    1 x معلقة صغيرة جنزبيل
    1 x كيلو أجنحة دجاج
    1 x معلقة صغيرة ملح
    1 x كوب صويا صوص

    1 x كوب زيت ذرة
    1 x معلقة كبيرة نشا
    1 x معلقة صغيرة بودرة ثوم
    1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون

الخطوات

    هنشوح الزيت و بعدين نضيف اجنحة الدجاج وملح وفلفل حتى تأخد اللون من كل الجوانب .
    هنضيف باقى التوابل و تقلب جيدا و بعدين نضع البصل والسمسم ثم الصويا صوص .
    وبعدين هنضيف عصير الاناناس مع قليل من السكر و يقلب جيدا ويترك حتى يكتمل النضج لمدة 25دقيقة .
    يذوب النشا مع الماء ويضاف الى الصوص و تقدم مع بصل اخضر و سمسم .

تعليقات