-->
خطأ 404
نعتذر منك الصفحة التي تحاول الدخول اليها , قد حذفت او تم تغير الرابط , قد تجدها اذا جربت البحث عبر نمودج البحث أسفله

الثلاثاء، 27 ديسمبر 2016

حصريا شرح مصور لكيفيه عمل كفته وشيش وفراخ من مطبخي للمبتدئات

حصريا شرح مصور لكيفيه عمل كفته وشيش وفراخ من مطبخي للمبتدئات

النهاردة هتبقى استاذه مشويات كفته وشيش وفراخ

وزك دايما يقول مشويات بره احلى ؟؟ كان زماااان … عشان النهاردة هتبقى استاذه مشويات كفته وشيش وفراخ …لان الاسرار والتكات والحركات هنا عندنا وبس ….


اولا: تتبيه الكفته المشويه اللى هتخلى الكفتة تجنن ..

النهاردة هتبقى استاذه مشويات كفته وشيش وفراخ

الطريقه:
لكل كيلو لحمه مفرومه ” ويفضل ضانى زى محلات المشويات لانها دسمه ”  نضيف 2 بصله مفرومه ناعم جدا  ومعصورة من ماء البصل اى التفل فقط …  ثم نضيف ملعقه كبيره ملح  وملعقه صغيره فلفل اسود وبشر جوزة الطيب  وملعقه صغيره بابريكا وملعقه صغيره صلصله طماطم  وملعقه صغيره خل وربع فنجنان عصير ليمون  ونصف كوب بقدونس مفروم ناعم … اعجنى  اللحمه مع كل التوابل دى .. واتركيها فى الثلاجه حوالى 4 ساعات … ثم تصبع على سيخ حديد  .. وتسوى فى فرن سخن .

ثانيا: تتبيله الفراخ المشويه

النهاردة هتبقى استاذه مشويات كفته وشيش وفراخ

لكل فرخه مقطعه 8 قطع ونظيفه … نضيف تتبيله عباره عن ” فى الكبه حطى 2 بصله متوسطه الحجم + 2 طماطم بدون قشر + ملح + فلفل + كمون + ربع كوب زيت + ملعقه كبيره كاتشب + نصف كوب زبادى + 4 فص ثوم + ربع كوب خل…  ونترك الفراخ 4 ساعات فى التتبيله ونشويها فى الفرن ..

ثالثا: الشيش طاووق

النهاردة هتبقى استاذه مشويات كفته وشيش وفراخ

لكل كيلو فراخ بانيه مكعبات .. نضيف تلك التتبيله ” كوب زبادى +بصله مفرومه + 3 فص ثوم + ملعقه كارى + ملعقه شطه +ملعقه صغيره سماق .. وتترك قطع الدجاج فى التتبيله لمده 4 ساعات ثم توضع فى الاسياخ الخشبيه مع قطع الفلفل والبصل والطماطم .. وتسوى فى الفرن او على الجريل …
واتساب
كاتب الموضوع :

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

سجل باستخدام بريدك الإلكتروني لإستلام رسائل بأحدث المقالات والدروس و كن أول المتوصلين بالمواضيع و الحصريات المتنوعة.